十段匠のお茶 天 翠

DSC06077-2-600.jpg

 

天翠 新茶

tensui 100g  600x600.jpg
【十段匠の茶】
天翠 100g袋

販売価格:1,296円
(税込み)
カートをみる

天翠 100g袋x2本セット 

tensui 100gx2  600x600.jpg
【十段匠の茶】
天翠100g袋
2本セット
販売価格:2,754円
(税込み)
カートをみる

天翠 200g和紙缶

tensui 200g  600x600.jpg
【十段匠の茶】
天翠 200g
(和紙缶)
販売価格:3,456円
(税込み)
カートをみる

天翠 100g1~3本 ネコポスで

tensui 100gx3600x600.jpg
【十段匠の茶】
天翠100g 
1~3本まで ネコポスで
販売価格:1,296円
(税込み)
カートをみる

十段匠のお茶 天翠 50g入り

50g袋入りもあります。

天翠 50g

50g sencha tensui  600x600.jpg
煎茶 天翠 50g袋
販売価格:669円(税込み)
カートをみる

このほかの50g袋入れはこちらから

そのほかの詰め合わせ・ギフトセットはこちら

「天翠」が誕生するまでの秘話  
An unknown story of how 「TEN-SUIwas born

2007年の9月。
お茶のオリンピックとも言える全国茶業連合青年団主催の
「第54回 茶審査技術競技大会」が行われた。

54th meeting of tea examination skill was held by the young mes's assosiation of
tea business in Japan. It could be called the Olympics of the tea meisters.

この大会は、全国一のお茶の審査技術を競う大会であり、
全国から茶業青年団に属する百二十人ものプロが集まり、
お茶の"味・香り・外観"等から、品質や産地を鑑別する
目利き技術を競うものだ。

It is a meeting to compete for tea examination skills to assess the qualit;y
and identify production area by "taste, fragrance and appearance" of the tea in Japan.
There professionals of 120 belong to the association gather from the whole country.

この大会で、当社社員鈴木義夫は見事"優勝"。
そこで、当社社長は鈴木に「最高のお茶をブレンドしてくれ」と指示を出した。

Our employee Yoshio Suzuki won the "Championship" in this meeting.
Then our president had him blend the best tea ever.

しかし、最高のブレンド茶とはいったいどういうものなのか??

He thougt,what the best blend tea is like?

そう簡単に作れるわけではない・・・、

...not that easy to make it...

まずは頭の中で理想のお茶をイメージ。

At first he imagined ideal tea in his mind.

次に、一番茶の中から全体の調和が取れるように、また、
自分が本当に美味しいと思えるブレンドの配合の研究を重ねた。

Then,he worked on research and development of blending until he could think
really delicious.
He paid attention to get good harmony also.

そして、辿り着いたのが「天翠」である。

And finally he reached the best blend,and named it"TEN-SUI".

「天翠」は家康公が愛した本山茶を主体に牧の原の深蒸し
などから良品をピックアップし、優れた感性をもってブレンドしたものだ。

"TEN-SUI" is blended with superior sensitivity.
He has selected first flush of Fukamusi Makinohara and meinly Honyama-cha which
Shogun Ieyasu loved.

"香りの奥行き"や"旨み渋み"等のバランスが絶妙の味わいに仕上がった。

It has exquisite taste with deep fragrance,Umami flavor and bitterness.

現在、多くの愛好者から支持を受けている。

茶審査技術競技大会には段位制度があり、鈴木はその最高位「十段位」を取得している。

The tea examination skill meetinng includes a grade system,and
Suzuki acquired"tenth rank"of top

目利き技術の高さの証明でもある。

It is a proof of having a high mastery of the skills.

(十段とは・・・全国茶審査技術競技会において優勝したり、何度も
良い成績を残して、六段、七段、八段、九段と登り詰めた先の最高位です
現在全国で14人の十段がいます。

(Ju-dan; tenth rank isi the best rank of the meeting which you can acquire after winning
he championship in the meeting several times or getting excellent results there many times.)

新聞や雑誌にも掲載されました!!

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

image-十段(新聞記事)-300.jpgimage-十段(雑誌記事)-300.jpg

image-十段認定証-600.jpg